top of page
BUSHIDO CODE 

Bushido betekent “ " de weg van de krijger (samurai) ". De weg van de krijger bestaat er niet alleen in om bepaalde technieken en vaardigheden te beheersen. De weg van de krijger is ook niet alleen andere beoefenaars overwinnen en medailles behalen.   In de Oosterse wereld waar de vele krijgskunsten komen , heeft krijgskunsten nog altijd een opvoedkundige waarde. Via het trainen , zal de trainer je een aantal sociale vaardigheden bij brengen waardoor je mentaal veel sterker wordt. Kortom krijgkunsten is niet alleen lichamelijk training maar ook mentale training. Helaas hebben in het westen vele krijgskunsten hun mentale aspect verloren omdat wedstrijd het enigste werd waar men nog naar toe traint. Respect , openheid , nederigheid en discipline zijn soms bij bepaalde clubs heel ver te zoeken.

Hieronder vind je enkele van deze regels die bijdragen tot de “echte weg van de krijger . Red Dragons Brugge hecht veel aandacht aan de Bushido code.

RESPECT hebben voor uw mede leerlingen en vooral uw trainer. Hij zet zich ten alle dagen in voor zijn leerlingen om u het beste te schenken.

ZELFVERTROUWEN hebben in jezelf en in je mogelijkheden. Met wat motivatie kan iedereen Martial Arts leren.

ZELFBEHEERSING over gevoelens en technieken. Controle hebben over uw lichaam en uw geest. Als je geest onevenwichtig wordt , zal je lichaam er ook onder lijden. Een goede beheersing zorgt ervoor dat je elke situatie goed kan inschatten en elke techniek correct kan uitvoeren. Zelfbeheersing zorgt  er voor dat  altijd eerst zal proberen een gevecht te vermijden.

GEDULD  nemen om iets te leren. Niet te vlug willen stijgen in graad. Neem de tijd om voldoende ervaring op te doen. Altijd blijven werken aan je dromen , je komt er wel ! Ervaring maakt de man en niet de gordel.

DOORZETTING : Nooit opgeven . Altijd blijven werken aan je dromen. Ook tijdens trainingen altijd doorzetten tot het uiterst opdat jij kan fier zijn van je vorderingen of prestaties. IDereen kan iets berieken als  hij / zij maar doorzetting heeft.

VERTROUWEN hebben in uw trainer. Hij is als mentor die je gaat begeleiden tijdens je “ weg “ van Martial Arts. Heb vertrouwen in wat hij doet en zegt. Ook als spreek dat soms tegen je eigen visie in. Vergeet nooit dat hij de weg kent en jij nog niet. Daarom is hij er om je op de juiste weg te begeleiden. Heb ook vertrouwen in jezelf met een goeie portie zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen kan iedereen Martial arts leren.

DISCIPLINE : Via discipline kan je waardering en respect tonen aan je trainer en medeleerlingen. Hierdoor toon je ook dat je zelfbeheersing hebt. Hou je aan de regels. Zowel geschreven als ongeschreven regels die heersen in en rond de club.

BESCHEIDENHEID : Buiten de dojang zal men niet je geleerde vaardigheden gebruiken om op te vallen. Ook in onze woorden zal men bescheiden blijven over het feit dat we Martial Arts beoefenen. Over geleverde prestaties in onze sport , zal men ook zeer bescheiden blijven tegen over de buitenwereld.

bottom of page